Több száz oklevelet adott át Fazekas Sándor

Több száz oklevelet adott át Fazekas Sándor
A földművelésügyi miniszter borkiválóságokat ismert el. A több száz oklevél átadását megelőzően Fazekas Sándor a borászokat üdvözölve kiemelte, hogy a bor a magyar kultúra szerves része, a magyar nemzeti identitás évszázados hordozója. 
A Földművelésügyi Minisztérium számára a borászat stratégiai terület, a célok között szerepel helyreállítani a vidéki élet becsületét és vonzerejét, így a minisztérium minden erejével azon van, hogy ehhez rendeletekkel, anyagi támogatásokkal, jogszabályokkal, a hungarikumok védelmével megteremtse a szükséges feltételeket, kereteket. Az oklevelek átadásával nem csak a borkiválóságokat kívánják elismerni, hanem az elismerésre méltó borokat egy megújult kiadványban is meg szeretnék ismertetni a szélesebb nyilvánossággal. 


Több száz borkiválóságot ismertek el oklevéllel
Évről-évre egyre több tételt küldenek a borászok az Országkóstolóra, amely nem csak bel- hanem a külföldi piacokon is bemutatja a magas minőségű magyar borok jellegzetességeitNagy szükség van a borokat népszerűsítő rendezvényekre, melyek közül kiemelkedik a Magyarország borkészítőit megmozgató Országkóstoló, amelyre az idén összesen 1162 tétel érkezett. Az Országkóstoló arra is hivatott, hogy ne csak bel- hanem a külföldi piacokon is bemutassa a magas minőségű magyar botok jellegzetességeit - hangsúlyozta az agrárminiszter. Az Országkóstolóra évről-évre több tétel érkezik, a most megjelenő kiadványokba a bírálatra beküldött tételek több mint fele, mintegy 560 került be. 


/T.D.