Pesti: új út nyílt meg az egészségturizmusban

Pesti: új út nyílt meg az egészségturizmusban
Átadásra került a mintegy egymilliárd forint értékű kínai-magyar egészségügyi beruházás a Millenium Centerben. Dr. Pesti Imre, a beruházást koordináló Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke szerint a klinika úttörő szerepet tölt be a magyar turizmus történetében.
Dr. Pesti Imre megnyitó beszédében úgy fogalmazott, hogy Magyarország egyik legmodernebb rendelője épült fel a semmiből, melynek célja, hogy egészségügyi ellátást nyújtson a magyaroknak, a Magyarországon élő kínaiaknak, valamint a gyógyulási céllal érkezőknek. Véleménye szerint a centrum kelet-európai bázis is lehetne, Svájc konkurenciája.

"Az egészségturizmus óriási üzlet a világon, egy 15-20 milliárdos piacról van szó, amelynek az éves fejlődése szintén 15-20 százalék körül van. Azt gondolom, hogy ez egy olyan kezdeményezés, amelyet érdemes támogatni, hiszen akár Európa több országában is megvalósulhat ez az együttműködés."
Interjú keretében elmondta, a magyar-kínai kapcsolatok az "Egy övezet, egy út" keretében látványosan fejlődött, nagyon sok kínai beruházás valósul meg Magyarországon, amelyek mellett nagyon sok a magyar hozzáadott érték. Hozzátette, hogy a klinika megnyitásával végre kihasználható lesz az egészségturizmus. A Millennium Egészségközpont egynapos sebészeti, a többi közt száj- és gerincsebészeti, továbbá fogászati ellátást kínál  világszínvonalú technológiával.