Mintaprogram az egészséges életmódért

Mintaprogram az egészséges életmódért
Közös érték az egészség elnevezéssel indult útjára Békés megyében az a mintaprogram, melynek középpontjában az egészséges életmódra nevelés, a prevenció és a szűrővizsgálatok fontossága áll.
A széleskörű társadalmi összefogással megvalósuló program első állomásaként gondolatébresztő munkamegbeszélést tartottak Gyulán. A rendezvényen képviseltette magát Gyula Város Polgármesteri Hivatala, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Területi Szervezete, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagintézménye, a Gyulai Egészségfejlesztési Iroda, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és több, az egészségre nevelésben érdekelt civil szervezet is.


Közös érték az egészség elnevezéssel indult útjára Békés megyében mintaprogram


A megbeszélésen elhangzott, hogy az óvodás korosztálytól az idősekig mindenkit megszeretnének szólítani. Dr. Maráczi Gabriella, Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezető helyettese Gyula egészségtervének ismertetésekor a legfontosabb témákat érintette: a dohányzát, az alkoholfogyasztást, a közétkeztetés fejlesztését, illetve a gasztronómiai fesztiválokat. Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége vezetője azt javasolta, hogy havi szinten egy szezonális termékről rendezzenek népszerűsítő tájékoztatót, bemutatót, illetve abból készítsenek ételspecialitásokat. 


/T.D.