Komoly potenciált jelent a kínai egészségügyi befektetés

Komoly potenciált jelent a kínai egészségügyi befektetés
A Millenium Egészségközpont avatásán Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: a befektetés ékes példája annak, hogy milyen széles területre terjed ki a magyar-kínai együttműködés. 
"Most már nem csak arról beszélünk, hogy kínai befektetők gyárakat létesítenek vagy infrastruktúrát építenek Magyarországon, hanem a magas hozzáadott értékű befektetések irányába is komoly előmozdulás történik azzal, hogy a magyar egészségügyi iparban potenciált látnak" - fogalmazott a parlamenti államtitkár. Magyar Levente szerint a tudásintenzív ágazatban eddig nem volt jelen a kínai tőke, ezért különösen üdvözlendő a fejlesztés.

Hozzátette, hogy a magyar orvosképzés színvonala ismert, számos országból érkeznek ezrek, hogy itt tanulják meg az orvoslás mesterségét. "Gratuálok a beruházáshoz és sikeres műküdtetést kívánok" - zárta megnyitó beszédét. A Millennium Egészségközpont egynapos sebészeti, a többi közt száj- és gerincsebészeti, továbbá fogászati ellátást kínál  világszínvonalú technológiával. A beruházást a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége koordinálta.