Kihirdették a 18. Gyulai Pálinkafesztiválon a győzteseket

Kihirdették a 18. Gyulai Pálinkafesztiválon a győzteseket
A 18. Gyulai Pálinkafesztivál Brillante-2017 elnevezésű párlatversenyére 17 kereskedelmi főzde nevezett összesen 158 mintával, melyek közül a Szicsek Pálinkafőzde 2015-ös évjáratú piros vilmoskörte pálinkája lett a legjobb.
A fesztivál keretében kihirdették a Békés megye pálinkája címet is, 2017-ben a békéscsabai Árpád Pálinkákat gyártó Kisrét Manufaktúra Kft. piros vilmoskörte pálinkája viselheti ezt, a megyei önkormányzat egy éven keresztül protokoll célra ebből a párlatból vásárol majd. Átadták a bérfőzetők és magánfőzők nemzetközi párlatversenyének a díjait is.  A legjobb versenyminta címet a Gyenesei Pálinkárium madárberkenye pálinkája nyerte el, ahogyan a legjobb magánfőzött párlat címet is ez a nedű érdemelte ki. A Gyenesei Pálinkárium elvitte a legeredményesebb magánfőző címet is.


A 18. Gyulai Pálinkafesztivál Brillante-2017 elnevezésű párlatversenyére 17 kereskedelmi főzde nevezett összesen 158 mintával
A 18. Gyulai Pálinkafesztivál Brillante-2017 elnevezésű párlatversenyére 17 kereskedelmi főzde nevezett összesen 158 mintával


A legjobb bérfőzetett párlat a Farhan Pincészet málnapálinkája lett, ők érdemelték ki a legeredményesebb bérfőzető címet is. A legeredményesebb bérfőzde - a tavalyi évhez hasonlóan - a komorói Rak-Tár-Tár Bt. lett. Champion díjat tíz párlat érdemelt ki, aranyérmet 68, ezüstérmet 127, bronzérmet 165 minta érdemelt ki. A bérfőzetők és magánfőzők versenyére összesen 557 mintát neveztek be, határon túlról, Szerbiából, Szlovákiából és Romániából is érkeztek párlatok. A 24 tagú szakmai zsűri vakkóstoláson a tisztaságot, karaktert, szájérzetet és az utóérzetet, harmóniát pontozta.


/T.D.