Ismét listázták Balaton legjobb éttermeit

Ismét listázták Balaton legjobb éttermeit
Már megjelent a Magyar Konyha 2018 gasztrokalauz, amely a Balatoni Kör gasztrotérképével együtt a Balaton környékének legjobb éttermeit, borászatait, cukrászdáit, strandbüféit és piacait gyűjti össze.
A Magyar Konyha magazin először hat éve adta ki balatoni gasztrokalauzát azzal a céllal, hogy tudatosítsa: a tömegétkeztetés "lehangoló zsákutcái" mellett vannak minőségi vendéglátóhelyek is a Balatonon. A magazin munkatársai azóta járják a tó környékét, nemcsak éttermeket keresve, hiszen a minőség akár a legegyszerűbb halsütödékben is megjelenhet. Mára a gasztroforradalom nemcsak ígéret, hanem maga a valóság a Balaton környékén; ezt bizonyítja, hogy az első kalauzba csak 170 egység fért bele, míg idén már 400 minőségi helyet tudnak ajánlani.


Ismét listázták Balaton legjobb éttermeit
A Balatoni Kör gasztrotérképével együtt jelent meg a Balaton környékének legjobb éttermeit, borászatait, cukrászdáit, strandbüféit és piacait összegyűjtő Magyar Konyha 2018 gasztrokalauz


Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke emlékeztetett: szakmai szervezetük négy évvel ezelőtt jött létre, hogy a környék legmagasabb színvonalú éttermeit, borászatait, bisztróit fogja össze. Az idén először kiadott gasztrotérképük jelenlegi a szervezet 41 tagját mutatja be. Az idei gasztrokalauzból kimaradt 60, a tavalyi kiadásban még szereplő hely, bekerült viszont 160 új. A kiadvány szerzői nem anonim módon tesztelnek, hanem immár hagyományosan vállalják nevüket, és azt is ellenőrizték, hogy ne kerüljön a gasztrokalauzba olyan egység, amely ebben a szezonban nem nyílt meg. A 190 oldalas kötet alrégiónként mutatja be az ajánlott éttermeket, borászatokat, de régiós toplistákat is tartalmaz.MTI/T.D.