Hungarikumokat mutattak be és exportlehetőségekről tárgyaltak Malajziában

Hungarikumokat mutattak be és exportlehetőségekről tárgyaltak Malajziában
A Magyar Vásár (Hungary Fair) 2016 eseménysorozat keretében hungarikumokat, nemzeti és kiemelkedő nemzeti érték címet viselő, valamint a malajziai piacon keresett prémium magyar termékeket mutattak be, emellett a magyar termékek malajziai exportlehetőségeiről is tárgyaltak.
Bognár Lajos, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, országos főállatorvos és maláj partnere malajziai exportlehetőségekről és a keretfeltételekről tárgyalt. A víziszárnyas, tojás, nyúlhús, marhahús, valamint sertéshús exportjának lehetősége is felmerülhet, amennyiben az érdeklődő magyar cégek megfelelnek a malajziai előírásoknak. A főállatorvos ismertette, hogy Magyarországon megvan a malajziai bevitelhez szükséges hal vágásra, több magyar cég is rendelkezik megfelelő tanúsítvánnyal. 


Exportlehetőség Malajziába
Többek között sertéshús export lehetősége is felmerült
 
A Kuala Lumpur-i nagykövetség a több mint 30 milliós délkelet-ázsiai országban a magyar exportok kínálata iránt kívánja felkelteni az érdeklődést. Magyarország 2015-ben nyitotta meg nagykövetségét a kiemelkedő gazdasági lehetőségekkel rendelkező államban, a külképviselet kiemelten kezeli a gazdasági kapcsolatok fejlesztését.