Hungarikum mobilapplikációt díjaztak

Hungarikum mobilapplikációt díjaztak
Húsz Corvinus-alapszakos hallgató a Z generáció számára készített mobilapplikációs kreatív üzleti ötletét részesítették elismerésben a Földművelésügyi Minisztériumban.
A díjakat Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár adta át. A pályamunkák célja a nemzeti értékek online-alapú, játékos népszerűsítése. Rávilágított, hogy a nyitottság és világlátottság fontos értékeknek számítanak, ugyanakkor a saját identitásunk ismerete magabiztossá, kiegyensúlyozottá, egyenjogú partnerré tesz bennünket. A hallgatók ötletei fontosak, hiszen képesek a fiatalokat megszólítani olyan eszközökön, módszereken keresztül, amelyek az ő érdeklődésüknek és mindennapi információszerzési gyakorlatunknak megfelel – fogalmazott a helyettes államtitkár. 


Hungarikum mobilapplikációt díjaztak
Húsz Corvinus-alapszakos hallgató készített mobilapplikációt a nemzeti értékek népszerűsítésére


A Corvinus Egyetemen bevezetett, „Hungarikumok és örökségtervezés” című tantárgy egyrészt a magyar nemzeti értékek megőrzéséhez elengedhetetlen marketing aspektusokra és a települési tőkevonzásra koncentrál, másrészt a magyarsággal kapcsolatos természeti, gazdasági és kulturális, tradicionális értékek rendszerezésével a hazaszeretetre nevelés feladatát tölti be, a felsőoktatásban eddig egyedüli módon. A felmérő tesztek tanúsága szerint a Z generáció tagjainak ilyen irányú általános iskolai ismeretei hiányosak, így azokat nem tudják kreatív gondolkodás során a társadalmi-gazdasági fejlődés területén hasznosítani.

FM