Háromnapos Majális Pekingben

Háromnapos Majális Pekingben
A Pekingi Kiállítóközpont Sörkert, a Landmark Szálloda, a Huangchenggen Iskolacsoport, Magyarország pekingi Nagykövetsége és a Pekingi Magyar Kulturális Intézet (PMKI), valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének (MNHSZ) közös szervezésében valósult meg „Kultúrbazárok” programsorozat május 15. és június 2-a között, azon belül a „Majális” rendezvényre.
A Magyar-Kínai Diplomáciai Kapcsolatok 70. évfordulója alkalmából megrendezett program kiemelt jelentőséggel bír, mivel Pekingben szigorú szabályok vonatkoznak a szabadtéri rendezvényekre. A három nap alatt több ezren fordultak meg a különböző helyszíneken, a látogatóknak lehetősége volt kézműveskedni - nemezelés, mézeskalács készítése, kékfestés -, meghallgathatták Gerendás Péter gitárkoncertjeit, valamint megkóstolhatták a magyar konyha különlegességeit - gulyás leves, halászlé, Gundel saláta, sült malac, Tokaji libamáj.


Háromnapos Majális Pekingben


A Landmark Szállodában délutáni piknikekre is sor került, hatnapos mesterszakács kurzus valósult meg az MNHSZ támogatásával, a harmadik emeleti szabadtéri kertjben felállított májusfa pedig hatalmas sikert aratott. A Majális programsorozat harmadik és egyben záró állomása a Huangchenggen Általános Iskola volt, ahol több mint ezer gyermek vett részt Gyermeknapi programokon, valamint átadták a még áprilisban lezárult Gyermeknapi magyar-kínai gyermekművészeti verseny díjait is. A Majális programsorozaton kiemelt hangsúlyt helyeztek a magyar termékek promóciójára, illetve a lehetséges kulturális együttműködések kiépítésére.


Több szakmai tárgyalásra is sor került, többek között fesztiválrendezésről, művészeti és gasztronómia együttműködéséről egyeztettek.