Fontos a magyar sajtkultúra fejlesztése

Fontos a magyar sajtkultúra fejlesztése
A kormány és a sajtkészítők közös feladata a magyar sajtkultúra fejlesztése, a magyar sajtkülönlegességek bemutatása; "a magyar sajt közös ügyünk" -  mondta a mezőgazdaságért felelős államtitkár a VII. Magyar Sajtmustra megnyitóján Budapesten.
Feldman Zsolt a Magyar Sajtkészítők Egyesülete által szervezett rendezvényen hozzátette: a kormány számára fontos a minőségi kézműves sajtok készítőinek támogatása, akik elsősorban rövid ellátási láncban, közvetlen értékesítéssel szeretnék elérni a vásárlókat. Ezért a következő időszakban pályázat útján beruházásaikhoz nyújtanak majd segítséget. Elmondta, hogy az Agrárminisztérium a Magyar Élelmiszerkönyv módosításán dolgozik, a következő időszakban életbe lépő változások a magyar sajtágazat eredményességét, illetve a magyar tejtermelők és sajtkészítők munkájának könnyítését szolgálják.


Fontos a magyar sajtkultúra fejlesztése


Az új szabályozás egyebek mellett érinti majd a legnépszerűbb és legismertebb magyar sajtot, a trappistát is - tette hozzá. A megnyitót követően hirdették ki a pénteken rendezett sajtverseny eredményét, az elbírált sajtok készítői termékeik értékelése nyomán arany, ezüst vagy bronz minősítésről szóló oklevelet vehettek át. Hegedűs Imre, a Magyar Sajtkészítők Egyesületének általános alelnöke elmondta, a VII. Magyar Sajtmustrán sajtkészítők, többnyire mikro, kis- és közepes vállalkozások képviseltetik magukat termékeikkel.