Előtérben a sajtfogyasztás népszerűsítése

Előtérben a sajtfogyasztás népszerűsítése
A Vidékfejlesztési Program pályázatai komoly lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy az uniós források felhasználásával a termelés, a feldolgozás, a piacra jutás erősödjön és a hazai sajtkészítés méltó helyet töltsön be az agráriumban - mondta Kis Miklós, vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Sajtfogások című könyv bemutatóján.
Az Agrárminisztérium fontosnak tartja a hagyományos ízek megtartását, átörökítését, elsősorban az ezt elősegítő támogatásokkal és jogszabályok létrehozásával. Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy a fogyasztókat elkötelezetté tegyük az egészséges, jó minőségű magyar tej és tejtermékek vásárlása iránt - hangsúlyozta köszöntőjében a szaktárca államtitkára.

Előtérben a sajtfogyasztás népszerűsítése


A Vidékfejlesztési Program keretében a sajtkészítéssel összefüggő folyamatokat a piaci és állatjóléti intézkedésekkel támogatja a szaktárca. Kis Miklós emlékeztetett rá, hogy az Irányító Hatóság ez idáig több mint 116 milliárd forint összegű támogatást ítélt meg az élelmiszeripari ágazat fejlesztésére, amelyből a tejfeldolgozást mintegy 11 milliárd forint szolgálja. 

A könyvről szólva az államtitkár elmondta, hogy a Segal Viktor és Sándor Tamás által jegyzett kiadvány egyszerre szakkönyv, tankönyv, útikönyv és katalógus. Olyan egyedülálló alkotás, ami számtalan tényt, képet, adatot, történetet fűz össze, hogy teljes képet kaphassunk a hazai sajtokról. Mindemellett hozzájárul a kiváló magyar sajtok népszerűsítéséhez, valamint a sajtmesterek elismertségének erősítéséhez.


AM