A magyar pálinkák megismertetésére állítottak össze könyvet

A magyar pálinkák megismertetésére állítottak össze könyvet
Zsigó Róbert, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Pálinkakiválóságok Könyve bemutatóján kiemelte: nemzeti pálinkakiválóság program küldetése, hogy megismertesse a minőségi magyar pálinkákat a belföldi és külföldi közönséggel, Magyarország imázsépítéséhez és a mértékletes fogyasztás ösztönzéséhez a Pálinkakiválóságok Könyve is hozzájárul.
Zsigó Róbert a pálinkakóstolóval egybekötött könyvbemutatón ismertette, hogy 2018-ban a 307 nevezett pálinkából, mintegy 27 pálinkaház csaknem száz tétele gazdagítja a kiadványt. Az államtitkár elmondta, hogy a program iránt a szigorú nevezési feltételek mellett is magas az érdeklődés. Tekintve a pálinkakiválósági statisztikát, az elmúlt négy évben a nevezett tételek száma folyamatosan 300 felett volt, a könyvbe kerülő tételek, illetve pálinkaházak száma egyre csökkent - tette hozzá.A magyar pálinkák megismertetésére állítottak össze könyvet
A kiadvány segít a fogyasztóknak eligazodni a pálinkák között


A pálinka hungarikum, és az agrártárca minden segítséget megad az ágazatnak - mondta, és a minőséget ösztönző szabályozás mellett említést tett a szakmai versenyekről,  marketingeszközökről, valamint az uniós eredetvédelemről. Zsigó Róbert beszélt arról is, hogy a nemzeti pálinkakiválóság program célja az is, hogy tudatosítsák a fogyasztókban a pálinka gasztronómiai jelentőségét. A kiadvány segít a fogyasztóknak eligazodni a pálinkák között, bárki számára ingyenesen hozzáférhető az agrártárcán keresztül.