242 csapat a hungarikum vetélkedőn

242 csapat a hungarikum vetélkedőn
Jelenleg 242 csapat versenyez Kárpát-medence összes magyarok lakta tájegységéről a második alkalommal meghirdetett Kárpát-medencei hungarikumvetélkedőn.
Horváth Zsolt, a Lakitelek Népfőiskola munkatársa beszámolt a Kárpát-medencei hungarikumvetélkedő jelenlegi állásáról. Kiemelte: a második alkalommal meghirdetett versenyre idén hetedik és nyolcadik osztályos diákok és felkészítő tanáraik jelentkezhettek. Az első fordulóban a csapatok egy 50 kérdésből álló feladatlapot töltöttek ki.


Hungarikumünnep lesz szeptemberben
A vetélkedőn jelenleg 242 csapat versenyez a Kárpát-medence összes magyarok lakta tájegységérőlA vetélkedőn jelenleg 242 csapat versenyez a Kárpát-medence összes magyarok lakta tájegységéről. A második fordulóban a csapatoknak egy olyan személyt kell bemutatniuk, aki sokat tett az adott térség értékeiért, valamint saját környezetük egy jellegzetes ételéről kell begyűjteniük egy receptet, úgy, hogy személyesen is találkoznak a recept elkészítőjével - fűzte hozzá Horváth Zsolt. A hetedik osztályosok elődöntőjét és döntőjét április 3-án és 4-én, a nyolcadik osztályosok elődöntőjét és döntőjét május 22-23-án rendezik meg a Lakitelek Népfőiskolán. Mindkét döntő első három helyezett csapata egy kétnapos hungarikumkörúton vehet részt.