„Alma, a természet oltalma” - sikeres az almakampány

„Alma, a természet oltalma” - sikeres az almakampány
Szeptemberben indult útjára az almafogyasztást népszerűsítő kampány az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum (AMC), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a FruitVeB – Magyar Zöldség- Gyümölcs Szakmaközi Szervezet közös kezdeményezésére. Az „Alma, a természet oltalma” szlogenű kampány már 14 városban, és a főváros kerületeibe jutott el.
A kampány keretében a fogyasztók közvetlenül a termelőktől vásárolhatnak almát roasdshow keretében. A promóció elsősorban az egészségtudatos vásárlás és a tudatos táplálkozás fontosságára hívja fel az emberek figyelmét, mert a felmérések szerint a hazai lakosság mintegy 30 százaléka még napjainkban sem kellő mértékben és kellő rendszerességgel fogyaszt gyümölcsféléket. A rendszeres almafogyasztásnak több jótékony hatása is van, többek között mérsékli a fáradékonyságot, a stressz hatásait, a szívpanaszokat, a rosszindulatú daganatos megbetegedések és az agyvérzés esélyeit.


„Alma, a természet oltalma” - sikeres az almakampány


 A szakemberek szerint napi 1-3 almát kellene fogyasztanunk, különösen a téli időszakban. Az idei almakampány többek között eljutott már Zalaegerszegre, Szekszárdra, Nyíregyházára, és Kecskemétre, ahol egy jótékonysági felajánlás részeként a MikulásGyár részére 500 kg almát is átadtak a szervezők. A fogyasztásösztönző kezdeményezés idei fejezete rövidesen a végéhez ér, de néhány településen - Csepel, Eger, Pécs - még felbukkannak az AMC kóstoltatói.

AM/T.D.