Veszprém megyében Értékőrök kutatják a helyi értékeket - interjú Dr. Horváth Zsolttal

"A legkisebb közösségnek is vannak értékei" - mondta interjújában Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő, aki a Hungarikum mozgalom Veszprém megyei előkészületeiért felelős.

Interjú Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselővel


2008-ban fogadta el a magyar országgyűlés a Hungarikumok védelméről szóló országgyűlési határozatot, Veszprém megyében 2009-ben kezdődött meg a munka. "Elindítottuk azt a mozgalmat, amely a majdan megszületendő törvény társadalmi előkészítése volt" - fejtette ki Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő.

 

Dr. Horváth Zsolt

Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő a Hungarikum mozgalom Veszprém megyei elnőkészületeiért felelős



Még abban az évben egy mini konferencia-sorozatot indítottak, amelynek során 10 helyszínen közel 500 olyan emberrel találkoztak, akik a későbbiek során segíteni tudják a mozgalom kiteljesedését. "2010-ben a munkánk eredményeként létrehoztunk egykiadványt Hagyományok,Értékek,Hungarikumok Veszprém megyében címmel. Ennek elsősorban az volt a célja, hogy megmutassuk, mit gondolunk a hungarikumokról" - mesélte a politikus.

Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő Magyar Értékek és Hungarikumok a Parlamentben című konferencián



Azóta újabb kiadvány készült, működik egy honlap is, a legnagyobb munkájuknak jelenleg pedig azt tartja Horváth Zsolt, hogy fiatalok közreműköésével egy Értékőr hálózatot valósítanak meg. "Az értékőr feladata, hogy társadalmi munkában segítse azt, hogy a helyben található értékek felszínre kerüljenek" - részletezte Dr. Horváth Zsolt az interjúban.

MCOnet