Tudatos táplálkozással az egészség szolgálatában - Miért fontos a tésztafélék fogyasztása?

„Amit eszel, azzá válsz”- tartja a mondás. A táplálkozásnak a létfenntartáson, a növekedésen, a fejlődésen túl a jó közérzet, az egészség, a testi és szellemi frissesség, a munkaképesség, az életkedv megőrzésében is egyaránt szerepe van.

A táplálékszükséglet kielégítésekor a minőségi és mennyiségi szempontokat is figyelembe kell venni. Ehhez nyújt segítséget az élelmiszerpiramis, melynek legalsó szintjén foglalnak helyet a tésztafélék, a teljes kiőrlésű gabonák és a rizs, ugyanis ezek képezik táplálkozásunk alapját. Fontos, hogy étrendünkbe tervezzünk tehát tésztát is!


A hazánkban népszerű tészták, közöttük a Famíliatészta Kft. tésztalisztből és friss tojásból készült termékeinek sok értéke között az élettani sajátságait is hangsúlyozni kell –gyorsan lebontja a szervezet, s vitaminokat, lecitint, vasat és egyéb fontos ásványi anyagokat tartalmaz, továbbá gazdag íz világgal, kiváló tápértékkel és rugalmas álaggal rendelkezik. A cég a vásárlóinak segítséget ad a tudatos táplálkozás megvalósításához a tartalomra vonatkozó adatokkal, melyek a csomagolás hátoldalán hamarosan megtekinthetők lesznek.

Energianap

Az „Energianapon” a versenyzők a Famíliatészta Kft. 4 tojásos fodros nagykocka termékéből készített ízletes, energiadús ételeket fogyasztották el nagy megelégedettséggel

 



A mai egészséges életmód szerves része a testmozgás. A sportolók számára kifejezetten ajánlottak a változatos tésztaételek, hiszen általuk könnyen feltölthetők a szénhidrátraktárak. Ezt bizonyítja az is, hogy az idei SPAR Maraton futóverseny napját megelőző „Energianapon” a versenyzők a Famíliatészta Kft. 4 tojásos fodros nagykocka termékéből készített ízletes, energia dús ételeket fogyasztották el nagy megelégedettséggel.


A rendezvény napján a cég megbízásából Prohászka Béla olimpiai aranyérmes Venesz-díjas mesterszakács Berényi betyáros öreglebbencset készített a Famíliatészta Kft. standján, majd az érdeklődők számára 2000 adag étel kiosztására került sor.

 

Prohászka Béla

Prohászka Béla olimpiai aranyérmes Venesz-díjas mesterszakács Berényi betyáros öreglebbencset készített a Famíliatészta Kft. standján


 
A Famíliatészta Kft. a száraztésztákkal és a belőlük készült ételekkel a gasztronómiai hagyományok erősítésében és az egészséges táplálkozás megvalósításában kíván részt venni. Ehhez nyújtanak segítséget a csomagoláson megjelenő, mindig megújuló receptek és tartalmak.