További 13%-kal növekedik a gyermekétkeztetésre fordítható támogatás

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára jelentette be: 7 milliárd forinttal emelkedhet 2014-ben a gyermekétkeztetés kormányzati támogatása.


Az államtitkár beszámolt arról is, hogy a bölcsődei, óvodai ellátásban részesülő vagy iskolában tanuló gyermekek közül a múlt évben 347 ezren ingyenes, 202 ezren 50 százalékos kedvezményes étkeztetéshez jutottak. Hozzátette: tavaly több mint 33 százalékkal nőtt az ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetésre fordítható támogatás egy főre eső összege.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkárának bejelentése



A VIMOSZ (Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége), mint a közétkeztetési szakma meghatározó érdekképviselője azzal a javaslattal állt elő, hogy 2014-től a közétkeztetés (gyermek és ifjúsági, kórházi, munkahelyi és szociális étkeztetés) áfakulcsát a jelenlegi 27 százalékról 5 százalékos kedvezményes forgalmiadó-kulcsba sorolják át - írja a tőzsdefórum.hu.

mintamenza

2014-ben egészségesebbé szeretnék tenni a közétkeztetést Magyarországon



A jövő év elejétől egészségesebb is lesz a közétkeztetés. Az EMMI rendelete szerint napi háromszori étkeztetés esetén két adag gabonaalapú élelmet, legalább két adag zöldséget vagy gyümölcsöt - a burgonya ebbe a körbe nem tartozik bele -, három deciliter tejet vagy kalciumtartalom szempontjából azzal egyenértékű tejterméket, továbbá két adag állati fehérjét kell biztosítani.

 

MTI/MCOnet