Pető Ernő a Magyar Értékek és Hungarikumok a Parlamentben című konferencián adott interjút

Az értékteremtés egyik fő célja, hogy a magyar termékeket jobban megismerjék külföldön! -  mondta Pető Ernő , aki nagy örömmel vett részt a Magyar Értékek és Hungarikumok a Parlamentben című konferencián.


A ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke interjújában megemlítette, hogy a napokban Kínába látogat, ahol egy konferencián fog beszédet tartani, amelynek témája az, hogy a kínai cégek külföldi befektetéseit - elsősorban Magyarországon történő befektetéseit - hogyan lehet a helyi jogszabályokkal, támogatásokkal elősegíteni.

Interjú Pető Ernővel, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnökével



Ez és a Parlamentben megrendezett Hungarikum redezvény apropója ott kapcsolódik egymáshoz, hogy a kézműipar, a magyar termékeket előállító manufaktúrák tőkehiánnyal küzködnek, nincs megfelelő eszközük arra, hogy piacra jussanak - fejtette ki Pető Ernő, majd hozzátette: egy esetleges kínai befekető egy olyan lehetőséget nyithat meg ezek előtt a termékek előtt, amelyek idáig nem voltak.

 

Magyar Értékek és Hungarikumok a Parlamentben című konferencián

A Parlamentben a magyar értékek és hungarikumok is bemutatkozhattak a rendezvényen



Azt is megtudhattuk, hogy Kínában nagy hagyománya van a kézművességnek, és a  külföldre utazó delegációk minden alkalommal kínai kézműipari terméket visz ajándékba. "Nagyon örülnék annak, hogy ha a Magyarországról kiutazó delegációk magyar kézműves termékeket vinnének külföldre. Szerintem ez a jövő egyik útja annak érdekében, hogy a magyar termékek fejlődjenek" - véli ChinaCham Hungary elnöke.

 

MCOnet