Pesti Imre kormánymegbízott: Nem létezik egészségkultúra étkezési kultúra nélkül

Dr. Pesti Imre Budapest Főváros kormánymegbízottja "Az étkezés és egészség szerepe"  címmel tartott előadást az Országos Mintamenza Program Közép-Dunántúli programindító konferenciáján.

Dr. Pesti Imre Budapest Főváros kormánymegbízottja az Országos Mintamenza Program Közép-Dunántúli programindító konferenciáján



"Nem létezik egészségkultúra étkezési kultúra nélkül" - kezdte beszédét, majd arról is kifejtette véleményét, hogy csak egészséges emberekkel lehet sikeres egy ország. Emlékeztetett: a 2013-as költségvetésben a kormányzat 50%-kal emelte a közétkeztetésre fordítható normatívát, ami azt jelenti, hogy jócskán áll arra forrás, hogy egy európai 21.századi közétkeztetés jöjjön létre.

Dr. Pesti Imre

Dr. Pesti Imre Budapest Főváros kormánymegbízottja "Az étkezés és egészség szerepe"  címmel tartott előadást az Országos Mintamenza Program Közép-Dunántúli programindító konferenciáján



Arról is szakvéleményt hallhattunk, hogy kinek milyen ételekre van szüksége. Fontos továbbá az is, hogy étkezési kultúrát alakítsunk ki a gyermekeknél, például, hogy gyümölcsöt, zöldséget, halat, vadhúst fogyasszunk.  "Az igazi eredmény pedig: versenyképes fiatalok, versenyképes Magyarország". Dr. Pesti Imre azt is elmondta, a kormánymegbízottak közül ő bír orvosi végzettséggel, így kötelességének érezte, hogy részt vegyen a Békés megyéből induló közétkeztetési reform programban.

Interjú Dr. Pesti Imre Budapest Főváros kormánymegbízottjával

 

 

MCOnet