Megnyílt a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár Békéscsabán

A Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásárt  - amely a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé kísérőrendezvényeként kerül megrendezésre - 2014. június 13-án nyitották meg.

Bora Imre, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé főszervezőjének köszöntője

 

 

Bora Imre, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé főszervezője a megnyitón megköszönte a támogatóknak, segítőknek a közreműködést, a kiállítóknak pedig, hogy eljöttek a háromnapos rendezvényre. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke szerint is fontos megmutatni, megismerni a magyar értékeinket, hungarikumainkat, az agrárium termékeit. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarapedig támogatja ezt a törekvést.

 

Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke is felszólalt

 

Pappné Máté Erzsébet, a Hungarikum Bizottság titkárságának kommunikációs referense megköszönte a meghívást és ismertette a bizottság munkáját, legfontosabb törekvéseit a megnyitó résztvevőinek. Örömmel jelentette be, hogy a Megyei Értéktárak már mindenhol megalakultak!

 

 

Pappné Máté Erzsébet, a Hungarikum Bizottság titkárságának kommunikációs referense a megnyitón

 

Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke ismertette: a megyében 31 település hozott létre Helyi Értéktárat, nekik is köszönhető, hogy a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállításon számtalan Békés megyei érték mutatkozhat be. "Bízom abban, hogy sokan meg fogják látogatni a kiállítást" - zárta szavait az elnök.

 

 

Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnökének beszéde

 

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke elmondta: kiemelt feladatuknak tekintik, hogy bemutassák és népszerűsítsék azokat az értékeket, amelyeket ez a kiállítás is képvisel. Nem véletlen, hogy idén áprilisban a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségével együttműködési megállapodást írtak alá, melyben vállalták, hogy közösen fogják a magyar értékeket népszerűsíteni, hogy az étkezésben, a köznevelésben és a mindennapi kultúránkban fokozott szerepet kapjanak.



Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének megnyitó beszéde



Példaértékűnek tartja ezt a kiállítást és vásárt, amely az elmúlt években minden tekintetben fejlődött. Fontos, hogy a fogyasztók és a termelők az ilyen helyeken tudjanak egymással találkozni - véli Győrffy Balázs.  "Bízom benne, hogy a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár eléri kitűzött célját, hiszen nemzeti értékeink megismerése mindannyiunk számára fontos" - hangsúlyozta megnyitó beszédében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.


Győrffy Balázs


Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár megnyitóján

 


A rendezvényen Békéscsaba és Békés megye jellegzetességeivel, mezőgazdasági termékeivel, sajátosságaival, kézműves értékeivel mutatkoznak be a helyi termelők és a nagy múltú gyártók. A Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár fővédnöke Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, társszervezője pedig Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének társelnöke. A tárlat egészen vasárnap délutánig várja a látogatókat.

 

MCOnet