Interjú Závogyán Magdolnával a Magyar Értékek Vándortérképének békéscsabai állomásán

Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója a Békéscsabán megrendezett Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásáron nyilatkozott a Magyar Értékek Vándortérképe kapcsán.

 

Interjú Závogyán Magdolnával a Magyar Értékek Vándortérképének békéscsabai állomásán

 


Elmondta: 2013. szeptember 14-én Budapesten a Szent Istvn Bazilika előtt a Nemzeti Művelődési Intézet megszólította mind a 19 megyei önkormányzatot azzal a céllal, hogy hozzák el értékeiket. Ekkor egy Vándortérképet indítottunk útjára, amelynek az volt az eszmei mondanivalója, hogy mindenki, aki csatlakozik Magyarországon ahhoz a szellemmiséghez, hogy a magyar értékeket meg kell őrizni, a hagyományokat tovább kell örökíteni, az helyezze el az ujjlenyomatát ezen a térképen.

 

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke

 

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke is elhelyezte ujjlenyomatát a Magyar Értékek Vándortérképén Békécsabán



Ahhol ehhez a szellemiséghez csatlakozni kíván egy-egy olyan fesztivál, amely a hagyományos magyar értékrenden alapulva szerveződik, oda szívesen elvisszük a Magyar Értékek Vándortérképét - nyilatkozta Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója.

 

MCOnet