Interjú Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével a 18. Pápai Agrárexpón

Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy egyrészt a tagság egymással, másrészt a beszállítói körrel, szolgáltatókkal találkozzon, akikkel a mindennapi életben gazdasági kapcsolatba került vagy kerülhetett volna - nyilatkozta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a Pápai Agrárexpón.

Interjú Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével a 18. Pápai Agrárexpón

 


Pápa város legnagyobb rendezvényeinek egyike a térségben is nagy vonzerővel bíró Pápai Agrárexpo, melyre május 23-25. között várták a kiállítókat és az érdeklődőket. Az esemény szakmai támogatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara volt, így természetesen a szervezet elnökét is felkértük, nyilatkozzon a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének.

 

Győrffy Balázs

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a Pápai Agrárexpón



"Ez egy nagyon sokszínű terület, hiszen a Balaton, a Bakony, a Vértes, vagyis a tógazdaság és a hegyvidéki területek is jelen vannak, de a Kis-Alföld okán a klasszikus szántőföldi agrárkultúra is megtalálható. Az állattenyésztés errefelé tradicionálisnak mondható, ebből is kiemelkedik a sertéstartás. Úgyhogy ez egy nagyon komplex régió, amelynek közepén található Pápa, így nem véletlen, hogy a térség agrárexpója pont ezen a településen kerül megrendezésre immár 18. alkalommal" - kezdte Győrffy Balázs.

 

 

Pápai Agrárexpo - mezőgazdasági szakkiállítás és vásár 2014.




A NAK elnöke interjújában megemlítette azt is, hogy a falugazdász-hálózat január 1-vel a Kormányhivataloktól a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához került, amely drasztikus bővülést jelentett a szervezet számára. Hangsúlyozta: az összefogás jelentősége megkérdőjelezhetetlen! "Együtt erősebbek vagyunk, jobban tudunk a piaci viszonyok között érvényesülni, ezért az összefogás egy hosszútávú, gazdaságilag racionális döntésként is értelmezhető amellett, hogy az erőt is szimpolizálja" - zárta szavait Győrffy Balázs elnök.


MCOnet