Hungarikum Falu Ópusztaszeren - kétnapos rendezvény a magyar értékek jegyében

Március 15-16-án egy helyen mutatkoztak be a hungarikumok. A kétnapos Hungarikum faluban külön hangsúlyt kaptak a Dél-Alföldön fellelhető nemzeti értékek és a határon túli területek kulturális örökségei is.

A Hungarikum Falu megnyitó ünnepsége a gazdatársadalom részvételével zajlott. Köszöntő beszédet mondott Farkas Sándor, országgyűlési képviselő és Kispál Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke. A Hungarikum Falut jelképesen Glattfelder Béla, Európai Parlament képviselő nyitotta meg. A Hungarikum falu megnyitó ünnepségének nyilatkozatot írt alá a közös célokért gazdák a küldöttsége. A rendezvényen részt vett Túri Kovács Béla a Kisgazda polgári Egyesület elnöke, Kispál Ferenc a Gazdakörök és a NAK megyei elnöke, Farkas Sándor az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának tagja, Glattfelder Béla uniós képviselő, mellett a térség polgármesterei a gazdaszervezetek képviselői is.

Hungarikum Falu,

 

Hungarikum Falu Ópusztaszeren - kétnapos rendezvény a magyar értékek jegyében




Ezt követően Puskás Ferenc tiszteletére barátságos, kispályás emlékmérkőzést tartott a Grosics Akadémia és a Hódmezővásárhelyi FC U15-ös csapata, Farkas Sándor országgyűlési képviselő részvételével. Sor került a Puskás Hungary című film sajtó nyilvános mozi vetítésére és Magyar kutyafajták bemutatójára is. Több hungarikum is bemutatkozott a nagyközönségnek: pl. a Kassai-féle lovasíjász módszer, a Gyulai kolbász, pálinkák, karcagi birkapörkölt, de kiderült: a magyar terelő pásztorkutyáink terelő stílusa Hungarikum!

 

Forrás: opusztaszer.hu

 

-kt-