A Mintamenza program túllépte Békés megye határait - interjú Erdős Norbert kormánymegbízottal

A Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve és az Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) összefogásával indult el a Menza Minta = Mintamenza Program - nyilatkozta Erdős Norbert, a  Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Interjú Erdős Norbert országgyűlési képviselővel, a  Békés Megyei Kormányhivatal vezetőjével

 

Mint elmondta, Békéscsaba és Gyula voltak az úttörő települések Békés megyében. Ők voltak az  elsők, akik vállalták a Mintamenza program célkitűzéseit és kereteit. Ezt természetesen az ÁNTSZ országos vezetése is támogatja és tovább ajánlja más megyéknek is.

Erdős Norbert,

Erdős Norbert, a  Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja az országos Mintamenza konferencián Budapesten



"Ezen a rendezvényen az ország összes iskolájának, intézményének a figyelmébe ajánlottuk ezt a közétkeztetési programot, amely már most túllépte Békés megye határait. Észak-Magyarországon és Dunántúlon is csatlakoztak a kezdeményezéshez települések" -  ismertette Erdős Norbert kormánymegbízott.

 

A MintaMenza Csapat tagja, Dr. Maráczi Gabriella, a  Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének közegészségügyi osztályvezetője




Dr. Maráczi Gabriella, a  Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének közegészségügyi osztályvezetője a kezdetektől fogva része a Mintamenza Csapatnak. Az egészségfejlesztési szakember úgy véli, a lehető leghamarabb kell beavatkozni a közétkeztetésbe, bölcsödés és óvodás korban.

 

Interjú Dr. Sárosi Tamással, a Békés megyei kormányhivatal Népegészségügyi szakigazgatási szervének helyettes megyei tisztifőorvosával




Dr. Sárosi Tamás, a Békés megyei kormányhivatal Népegészségügyi szakigazgatási szervének helyettes megyei tisztifőorvosa is részt vett az országos konferencián. A Mintamenza program kapcsán elmondta, ahol már működik a program, folyamatosan pozitív visszajelzést kapnak, de a fő elvnek a fokozatosságot tartja.