A karcagi birkapörkölt meghódította az egész világot - interjú Hubai Imrével (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara)

Hubai Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke is részt vett a XVI. Karcagi Birkafőző Fesztiválon.


- Mit jelent a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának a Karcagi Birkafőző Fesztivál?
- Egy olyan hungarikum főzésének ápoljuk ezen a rendezvényen, amely meghódította az egész világot. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának azért fontos, hogy részt vegyen ilyen fesztiválokon, hogy felhívjuk a figyelmet az értékeinkre, hagyományainkra, másrészt pedig a magyar kistermelőktől származó kiváló alapanyagokra.

 

 

Inerjú Hubai Imrével, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős országos alelnökével



- A kamara a helyi termelőket mivel tudja segíteni?
- Tanácsadással, azzal, hogy a Falugazdász Hálózat segítségével mindennemű uniós és egyéb kötelezettségre felhívjuk a figyelmüket, segítjük ezeket betartani és az adminisztrációban is segédkezet nyújtunk. A kamara által nyilvántartott szaktanácsadói hálózat is támogatást nyújt a termelőknek. Emellett a továbbképzés is egy remek lehetőség arra, hogy a gazdálkodók képességét, tudását frissítsük.

 

Hubai Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke

Hubai Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke is részt vett a XVI. Karcagi Birkafőző Fesztiválon

 



- Karcagon és térségében melyek azok az agrárgazdasági termékek, amelyek a leginkább jellemzőek?
- Leginkább az állattenyésztésből származó termékek, ezen belül is a birka. Ezen felül a Nagykunság mezején termett búza, amely az egész világon híres és komoly exportpiaci termék. Megemlítendő még, hogy a hibridkukorica, illetve a tök termesztésében kiváló eredényeket érnek el a karcagiak.

 

MCOnet