A Helyi Értéktárak fontosságáról beszéltek a IX. Tökmulatságon

A IX. Tökmulatság a gyógynövények és a liba jegyében került megrendezésre a Békési Tájházban 2014. szeptember 27-én, szombaton.

Tökmulatságot 2006-ban hívták életre Békés megyében, hogy megőrizzék és minél többeknek átadják a népi tradíciókat, szokásokat, értékeket. Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke az idei rendezvényen átadta az ünnepi megyezászlót a polgármesternek, majd külön kitért a megyei értéktárra, amelybe békési különlegességek is bekerültek.

X. Tökmulatság

 

A IX. Tökmulatság a gyógynövények és a liba jegyében került megrendezésre Békésen

 



A rendezvényen kihelyezett Értéktár Bizottsági ülés is volt. "Fontos, hogy a Helyi Értéktárakkal is megismerkedjünk, ez a rendezvényén is szolgálja azokat a lehetőségeket, hogy bemutassák a már Helyi Értéktárba bejegyzett és ledokumentált értékeket" - mondta Prohászka Béla mesterszakács, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének szakmai társelnöke.

 

 

Prohászka Béla mesterszakács, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Farkas Zoltán a Békés Megyei Értéktár elnöke

 

Prohászka Béla mesterszakács, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Farkas Zoltán a Békés Megyei Értéktár elnöke ismertette a Megyei Értéktár működését

 



Az ülésen Farkas Zoltán a Békés Megyei Értéktár elnöke ismertette a Megyei Értéktár működését. Izsó Gábor a Békési Értéktár elnöke bemutatta a Bizottság tagjait és a helyi értékeket. A rendezvényen jelen volt a bizottsági tagok mellett  Dankó Béla országgyűlési képviselő és Mucsi András a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke is.

mconet