A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén Békés megye értékei is bemutatkoznak - interjú Farkas Zoltán Békés megyei elnökkel

Budapesten rendezték meg a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé beharangozó sajtótájékoztatóján, melyet követően Farkas Zoltán Békés megyei elnök is interjút adott.

 

Interjú Farkas Zoltán Békés megyei elnökkel



Farkas Zoltán elmondta: A Békés megyei Közgyűlés megalakította a Békés megyei értéktárat , amelynek egy nagyon fontos feladata, hogy felkutassa a megyei értékeket. Emellett arra bíztattuk a településeket is, hogy hozzák létre a Helyi Értéktáraikat, így Békés megyében jelenleg 31 helyi értéktár kutatja az értékeket. Az idei  Csabai Sörfesztivál és Csülökparádénak nagyon fontos része lesz az, hogy mindezt be tudja mutatni. A fesztivál keretében ugyanis  400 négyzetméteren rendezik meg a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásárt.

 

 Farkas Zoltán Békés megyei elnök

Budapesten rendezték meg a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé beharangozó sajtótájékoztatóján, melyen Farkas Zoltán Békés megyei elnök is felszólalt





A megyei közgyűlés a 2006-2010-es időszakban elindított egy Megyejáró programot, amelynek célja az volt, hogy a megye a fejlesztési elképzeléseit a településekkel összehangolja és rámutasson azokra a lehetőségekre, amelyek helyben megtalálhatóak.Nagy öröm számunkra, hogy a program keretében sokan elhelyezték kézlenyomatukat a megye térképén. A 2014-es Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén pedig Magyar Értékek Vándortérképén tehetik meg ugyanezt! - hangsúlyozta Farkas Zoltán megyeelnök.

 

MTI/MCOnet