Újdonságok a villányi Rozé Fesztiválon

Újdonságok a villányi Rozé Fesztiválon
Július 13-án és 14-én számos újdonsággal várják az érdeklődőket a mintegy 30 programot kínáló nyolcadik villányi Rozé Fesztiválra.
A szervezők közleménye szerint idén is a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat kínálnak a vendégeknek. Az ingyenes progamsorozaton mintegy harminc borászat képviselteti magát. Az idei újdonságokra térve közölték, hogy a közönség a magyar-horvát kulináris kalandozások és a határmenti régió borászatainak versenye mellett horvát néptáncbemutatón, illetve a délszláv ország borvidékeit bemutató kiállításon is részt vehet.


Számos újdonság lesz a nyolcadik villányi Rozé Fesztiválon
Rozémaraton elnevezésű jelmezes futóversenyt is rendeznek a fesztiválon

 
A Gasztroudvar látványkonyhájában a zgvacet elnevezésű horvát étel és a magyar tejfölös gombaragu kerül a középpontba. Szombat délelőtt a Diófás téren horvát-magyar főzőversenyt is tartanak. Villány lesz a házigazdája az első Határmenti Stifolder- és Kulenversenynek is, emellett Rozémaraton elnevezésű jelmezes futóversenyt is rendeznek. A vállalkozó kedvűek túravezető kalauzolásával bejárhatjáka Szársomlyó-hegyet, ahonnan páratlan kilátás nyílik a villányi borvidékre.


MTI/T.D.