Ötödjére rendezik meg A magyar népdal napját

Ötödjére rendezik meg A magyar népdal napját
Immár ötödik alkalommal rendezik meg Martonvásáron A magyar népdal napját. A kétnapos esemény szeptember 15-16-án lesz, a második napon a visegrádi országok közös kulturális öröksége áll a középpontban.
A magyar népdal napja az elmúlt években a térség legnagyobb népzenei fesztiváljává, országos hírű családbarát eseménnyé vált. A nyitónapon, szeptember 15-én szombaton a Kolompos együttes táncos-zenés mulatságával indul a program, majd fellép a Tükrös zenekar és a Dűvő. Délután az erdélyi Szászcsávási Zenekar ad koncertet, utána Palya Bea és a debreceni Pendely Énekegyüttes is a fesztivál vendége lesz. Az esti tűzijáték előtt Lakatos Róbert vezetésével a Rendhagyó Prímástalálkozó ezúttal Berecz András és Harcsa Veronika közreműködésével különleges műsorral áll színpadra.


Immár ötödik alkalommal rendezik meg Martonvásáron A magyar népdal napját
A rendezvény második napján a visegrádi országok közös kulturális öröksége áll a középpontbanSzeptember 16-án vasárnap a visegrádi országok, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország kultúrájának közös öröksége áll a rendezvény középpontjában. A Vasárnapi VendégVáró Vigasság programjában a Kolibri Színház várja a legkisebbeket, délben Szőke András és Badár Sándor, a stand-up comedy ismert párosa vív Kolbász-párbajt, valamint fellép az egyik legnépszerűbb szlovák népzenei formáció, Michal Noga és zenekara. A magyar népdal két napján lesznek gyerekprogramok, kézműves vásár, utcazenei és utcaszínházi látványosságok, Hungarikum Udvar, gasztronómia újdonságok, népzenés kortárs divatbemutató, élő rádiós kívánságműsor és egy ötszáz fős gyerekkórus is fellép.


MTI/T.D.