Országos Népművészeti Fesztivál

Országos Népművészeti Fesztivál
Több mint ezer fellépőt láthat a közönség az Országos Népművészeti Fesztiválon június 8. és 10. között Zselíz kastélyparkjában.
A háromnapos népművészeti seregszemle tavalyelőtt költözött vissza hagyományos helyszínére, a Garam-parti, jelentős részben magyarok lakta Zselízre. A rendezvényt a felvidéki magyarság legnagyobb kulturális-közéleti szervezete, a Csemadok, a helyi önkormányzat és Tiszta Forrás Alap szervezi, a Bethlen Gábor Alap és a szlovák kormány Kisebbségi Kulturális Alapjának támogatásával.


Több mint ezer fellépőt láthat a közönség az Országos Népművészeti Fesztiválon
Több mint ezer fellépőt láthat a közönség az Országos Népművészeti Fesztiválon


fesztivál három helyszínen zajlik majd, a programok túlnyomó többsége néptánc- és népzenei előadók műsorából áll. A fesztiválon magyarországi, illetve szlovák előadók is lesznek, a fellépők száma az idén is meghaladja majd az ezret. A nagyszínpad péntek este a gömöri hagyományőrzőké és a Szőttes Kamara Néptáncegyüttesé lesz. A további helyszíneken kiállítások, táncház, gyermekműsorok, színjátszók és más előadóművészek várják az érdeklődőket. A zselízi Országos Népművészeti Fesztivál az idén csatlakozott az Európai Unió Kulturális Örökség Európai Éve 2018 kezdeményezéséhez.

MTI/T.D.