Magyar népdal napja Martonvásáron

Magyar népdal napja Martonvásáron
Immár negyedik alkalommal ünnepnapi rendezvények lesznek Martonvásáron a Magyar népdal napja alkalmából. A szervezők célja, hogy minden generáció betekintést nyerhessen a népdalok világába, minél nagyobb réteget akarnak megszólítani.
Kunos Tamás, a Csík Zenekar egyik alapítója, a rendezvény szervezője szerint kulturált és tartalmas kikapcsolódást biztosítanak a kétnapos rendezvény során, eső esetén pedig egy hatalmas sátor is a rendelkezésre áll. Szeptember 16-án, szombaton a martonvásári Brunszvik-kastély mellett fellép a Csík Zenekar a Sarjú Bandával közösen, továbbá egy 450 fős gyerekkórus a Bakács Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusával kiegészülve, a Magyarpalatkai Banda, és népzenés divatbemutató is lesz a Dűvő Zenekarral.


Magyar népdal napja Martonvásáron
Immár negyedik alkalommal ünnepnapi rendezvények lesznek Martonvásáron a Magyar népdal napja alkalmából


Másnap délelőtt Pályi János bábelőadása és az Alma Együttes szórakoztatja a gyerekeket, és a Ghymes együttes is színpadra lép. Mindkét napon a Hungarikum udvar és Óvodamúzeum színpadán a Gatyamadzag, a Mentés Másként, a Magyarpalatkai Banda és a Sarjú Banda ad műsort 12 órától. A látogatókat kézműves- és termelői vásár, népi játszótér, állatsimogató, műrepülő bemutató és utcazene fesztivál is várja a hétvégén Martonvásáron.


/T.D.