Gyulán indul a gasztrokulturális fesztiválok szezonja

Gyulán indul a gasztrokulturális fesztiválok szezonja
Idén is megrendezik a Kolbász- és sódarmustrát Gyulán március 16. és 18. között. A rendezvény célja a minőségi magyar húsipari ételek, hungarikumok népszerűsítése. 

A télbúcsúztató fesztivál egyben a termelők szakmai versenye és vására, idén pedig megemlékeznek a 150 éves gyulai húsiparról is. A sódar német eredetű szó, jelentése: sonka a disznó mellső lábából, füstölt lapocka, oldalas. Az igazi sódar formás, vörös színű, omlós, füstölt ízű és illatú hús. Idén is sonkasaccolás, sonkaszobrászat, hentes- és ételbemutató, valamint látvány disznóvágás színesíti a programot.


Gyulán indul a gasztrokulturális fesztiválok szezonja
              Idén is a Kolbász- és sódarmustrával indul a gasztrokulturális fesztiválok szezonja GyulánMárcius 17-én, szombaton a Gyulahús Kft. válogatottja kolbászkészítő versenyre hívja ki a megméretést vállaló csapatokat. Kézműves vásár és vidámpark mellett számos koncert is várja majd a közönséget: pénteken például Hevesi Tamás és Galambos Lajos, szombaton a Wellhello, valamint helyi tehetségek, köztük a The Whatevers, a Synema és a Chain Bridge Pop, vasárnap pedig Papp Rita és Bodnár Attila, majd a 100 Folk Celsius együttes lép fel. 


MTI/T.D.