Elsőbbséget élveznek a helyi termelők

Elsőbbséget élveznek a helyi termelők
A Bácska Kincsei Természeti Napokat harmadik alkalommal rendezték meg. Az esemény célja, hogy a messziről érkezők és az ott élők egyaránt tudatosítsák, hogy mennyi mindenre lehetnek büszkék, milyen sok termelőjük van, akik szakértelmükkel és a természet iránti szeretetük, alázatuk minden tudásával öregbítik a térség hírnevét.
Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a Bácska Kincsei fesztiválon hangsúlyozta, hogy az Agrárminisztérium kiemelten támogatja a kiváló minőségű hazai termékeket és üdvözöl minden olyan eseményt, mely közelebb hozza az embereket a jó minőségű magyar élelmiszerekhez. Az államtitkár leszögezte: az agrártárca továbbra is kiemelt feladatának tekinti a vidék és a vidéken dolgozó, mezőgazdaságból élő emberek támogatását.


Elsőbbséget élveznek a helyi termelők


A rendezvényen szüreti felvonulás is volt, lovaskocsi vezette a menetet népi muzsikára. A Petőfi-szigeti rendezvénytéren a Borudvar faházaiban a Hajós- Bajai borvidék termelői kóstoltatták pincészetük büszkeségeit, míg a Mézudvarban mézvásár és mézkostoló fogadta az érdeklődőket. A vadászok és természetbarátok egyaránt örömmel járhatják a Turisztikai Központ kiállítóterét, hiszen ritka, hogy a belváros szívében is megtekinthetőek a Gemenci erdő kincsei egy kiállítás keretében.

AM