Disznóvágás és kolbászvásár Budapesten

Disznóvágás és kolbászvásár Budapesten
Budapesten a Magyar Vasúttörténeti Parkban negyedik alkalommal kerül sor a Disznótoros Kolbászfesztiválra, a kolbászvásár és disznóvágás mellett családi programok és folklórműsorok várják a közönséget.
A szervezők közleménye szerint a 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg program és neves fellépők szórakoztatja majd a közönséget három napon át. A 140 éves Békéscsabai Tájházban Csabai Kolbászt kínálnak az érdeklődőknek, az udvaron gyerekfoglalkozások, a tájház előtt szombaton meseszínház várja a családokat. A látogatók a kolbásztöltéstől a zsír kisütésig figyelemmel követhetik a disznóvágás fázisait, a gyerekeket népi játszótér, arcfestést és íjászoktatás is várja, míg a színpadon néptáncosok, népzenészek, bábszínházak műsora szórakoztatja a közönséget.

Több mint 200 féle kolbászt kóstolhatnak meg az érdeklődők a Disznótoros Kolbászfesztiválon
Több mint 200 féle kolbászt kóstolhatnak meg az érdeklődők a Disznótoros Kolbászfesztiválon


A rendezvényen több mint 200 féle kolbászt kóstolhatnak meg az érdeklődők, a disznótoros ételeken kívül házi sajtokat, lekvárt, mézet, fűszereket, kürtős kalácsot. Ezen kívül pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok is bemutatkoznak. A budapesti kolbászfesztivál ideje alatt a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja üzemelni fog.  A fesztiválbusz a rendezvény ideje alatt folyamatosan szállítja majd a látogatókat a Nyugati pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között.

MTI/T.D.