Csabai kolbász-blues-pálinka piknik

Csabai kolbász-blues-pálinka piknik
Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából csabai kolbász-blues-pálinka pikniket rendeztek.
A pikniket a Csabai Kolbászklub Egyesület, a Csabai Csípős Blues Club Kulturális Egyesület és a Csabai Pálinka Klub szervezte meg a Csabai Rendezvénypajtában. A Csabai Kolbászklub tagjai kolbászkészítő bemutatóval, kolbászgyúrással tették színesebbé a programot. A Csabai Pálinka Klub tagjai saját gyümölcsükből cefrézett bérfőzetet, vagy saját maguk által főzött pálinkát ajánlottak fel a kóstolóval egybekötött időutazáshoz, mely során a pálinka történetét és békéscsabai múltját ismerték meg az érdeklődők. 


Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából csabai kolbász-blues-pálinka pikniket rendeztek - fotó: behir.hu
Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából csabai kolbász-blues-pálinka pikniket rendeztek


A Csabai Csípős Blues Club 18 sikeres blues fesztivált rendezett eddig a békési megyeszékhelyen, ezúttal is ők szervezték a program zenei részét. A rendezvényen pálinkakóstolóval egybekötve mutatták be a csabai pálinka történetét, majd a hungarikum csabai kolbász történetét Juhász György, a tavalyi Csabai Kolbászfesztivál szárazkolbász-versenyének győztese segítségével. A rendezvény a Békéscsaba újratelepítésének 300., várossá válásának 100. évfordulóját egész évben ünneplő eseménysorozatnak volt a része. 


MTI/T.D.