A magyar értékeket népszerűsítették a debreceni 'Magyar Termékek Fesztiválján'


Első alkalommal szervezték meg 2013. július 11-14. között a Magyar Termékek Fesztiválját Debrecenben. A hagyományteremtő kezdeményezés nem kisebb célt tűzött ki, minthogy mindenki megismerje, megkóstolja és élvezze a híres magyar gasztronómiai kultúra különlegességeit!


Somogyi Béla (Fidesz), Debrecen kulturális alpolgármestere a megnyitón elmondta: a város örömmel fogad minden, a magyar hagyományokat ápoló rendezvényt. A város szívesen állt a kezdeményezés, a magyar kézműves ipar és a hazai gasztronómia népszerűsítése mögé.

A magyar kézművesipar és gasztronómia remekei 4 napon keresztül mutatkoztak be a Hajdú-Bihar megyei székhelyen. A kóstolási és vásárlási lehetőséggel egybekötött kiállításon hazai kolbász-különlegességekkel, kézműves sajtokkal, pálinkákkal, borokkal találkozhattak az érdeklődők.

 

Magyar Termékek Fesztiválja

 

A magyar értékeket népszerűsítették a debreceni 'Magyar Termékek Fesztiválján'
A családoknak nyújtott színvonalas kikapcsolódást a "Magyar Termékek Műhelye" című program, ahol többek között a lekvárfőzés, a kolbásztöltés, a kézműves grillázs és mézeskalács-készítés kulisszatitkaival ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A népi programok mellett a modern zene is helyet kapott, sztárvendégként Wold Kati és Király Viktor is fellépett a fesztiválon. A szervezők elmodták: Debrecen után Antwerpenben, jövőre Brüsszelben szerveznek magyar termékeket népszerűsítő fesztiválokat.

 

MTI/MCOnet