A barack felhasználása igazi hungarikum

A barack felhasználása igazi hungarikum
A Barack a konyhában című látványfőzés és előadáson a barack számos felhasználását mutatta be  Prohászka Béla mesterszakács, Balogh László cukrászmester és Fabulya Attila sommelier.
Prohászka Béla, a Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke köszöntőjében a barack hungarikum mivoltát és széleskörű felhasználási módját emelte ki. Igazi hungarikumnak nevezte a barackpálinkával ízesített libamájpástétomot, de nem csak az ételek ízesítésére használható a barack pálinka.

A barack felhasználása igazi hungarikum
Ahány barack, annyi féle íz, amely karakteresebbé, zamatosabbá teheti az ételeinketA mesterszakács szerint egy korty kedvet csinál a főzéshez, egy páclé csodákra képes, legyen szó húsról, zöldségekről, gyümölcsökről, de a végére is hagyni kell, hiszen rápermetezhetjük desszertekre is. Szólt arról, hogy a kajszi vagy sárgabarack hazánkban a legismertebb és legkedveltebbje, de a gönci magyar barackpálinkával illatosított salátakehely vagy a szabadkai aprópecsenye, újvidéki pálinkával megöntözve is igazi hungarikum. Hangsúlyozta, hogy az aroma a fontos, mivel ahány barack, annyi féle íz, amely karakteresebbé, zamatosabbá teheti az ételeinket.

 
/T.D.