7. Mitiszol fesztivál

7. Mitiszol fesztivál
A Millenáris Parkben idén is megrendezik a Mitiszol fesztivált, hetedik alkalommal számos, organikus alapanyagokat használó gasztrokiállító, 11 borvidék csaknem 30 termelőjének több mint 100 természethű bora is várja a látogatókat.
A szervezők tájékoztatása szerint Nyugat-Európában már egyre többen érzik a természethűség fontosságát, Magyarországon még ritka az olyan rendezvény, ahol a kiállítók a boroktól az ételeken át a kozmetikumokig bármiről, amit a fesztiválon fogyaszt vagy kipróbál a vendég, meg tudják mondani, hogy honnan származik és miből áll. Az első években Terra Hungarica Borszalon néven megrendezett Mitiszol alapkoncepciója továbbra is ugyanaz: a Terra Hungarica-tag borászatokat megmutatni egy emberléptékű sétáló kóstolón.


Mitiszol - Természetes italok és ételek fesztiválja a Millenáris parkban
A 7. Mitiszol fesztiválon az organikus borok mellett organikus alapanyagokat használó gasztrokiállítók is megjelennekA Terra Hungarica tagjai a természet- és tájhű gazdálkodásra törekednek, ám mellettük néhány külföldi pincészet borait is megismerhetik az érdeklődők Európa számos kiemelkedő borvidékéről. A közös nevező továbbra is a természethűség, ezért a több mint száz bor mellett hasonló szellemiségben, organikus alapanyagból, adalékok nélkül készült ételeket is kóstolhatnak majd a látogatók. A fesztivál célja az organikus borok népszerűsítésén túl, hogy egyéb italokat gyártó, feltörekvő és innovatív vállalkozók termékeit is bemutassa. Ezek közé tartozik például a Shrubbie, amely tokaji borecet alapú üdítőket gyárt, a Gyömbír, friss gyömbérből készülő kreatív üdítőivel, a 42 Coffee fair trade kávéival és a Zhao Zhou is, amely prémium minőségű vad teáit mutatja be.

 
MTI/T.D.