7. Márton-napi Borfesztivál

7. Márton-napi Borfesztivál
A budapesti Hotel Gellértben november 9-12. között hetedik alkalommal kerül sor a Márton-napi Borfesztiválra, melyen mintegy száz borászat, sörfőzők és sztárséfek menüi is várják a látogatókat.
Az első napon, csütörtökön az ország legjobb főzdéiből érkező hét "mestersörész" mutatja be több mint 30 féle italát. A sörkorcsolyákat Előházi Ádám, az Első Füredi Sörház séfje és Frideczky András, a Gellért sörözőjének kreatív séfje álmodja meg. Pénteken a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, majd szombatra a Winelovers hívja meg a kiállító borászokat. Idén először ingyenes Borkollégium-előadásokkal is erősít a Márton-napi Borfesztivál, a Balkán Fanatik és a Mary PopKids koncertjei alatt a DiVino kínálata lesz kóstolható, de több pálinkafőzde is részt vesz a rendezvényen.


A 7. Márton-napi Borfesztiválon mintegy száz borászat, sörfőzők és sztárséfek menüi is várják a látogatókat
A 7. Márton-napi Borfesztiválon mintegy száz borászat, sörfőzők és sztárséfek menüi is várják a látogatókat


A Gellért Szálló lakosztályétteremében idén egy Szulló Szabina és Széll Tamás által megálmodott, 7 fogásos menüsort kínálnak pénteken és szombaton. A Gellért Sörözőben a Gerbeaud, a Gundel és a Gellért séfjei prezentálnak borvacsorát, ahol az Onyx és a Gundel head sommelier-i válogatják az ételekhez illő borokat. A vasárnapi zárónapon Márton-napi Sunday brunch várja a vendégeket: a Gellért konyhafőnöke, Héjja László által megálmodott, all-you-can-eat ebéden a magyar mellett amerikai, norvég, dán, német, orosz, kínai, egyiptomi, olasz, francia, izraeli és indiai libás és más ételek lesznek kóstolhatók.


MTI/T.D.