Prohászka Béla is jelen volt az MNHSZ és az NMI együttműködésének aláírásakor

Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgató asszonya és Dr. Mengyi Roland a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének elnöke az értékek mellé állva kötötték meg a szerződést- mondta Prohászka Béla, az MNHSZ szakmai társelnöke, aki szerint remek lehetőségeket nyújt a megállapodás, amelynek konkrét eredményei is lesznek.


Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a  Complete-Food Kft. ügyvezetője interjújában kifejtette: a művelődés, a kultúra és a gasztronómia elengedhetetlen hármas bármilyen rendezvényről, fesztiválról is legyen szó.

 

Interjú Prohászka Bélával


Azt is elmondta, hogy 3100 településen szeretnék bemutatni a magyar értékeket, az értékekből készített gasztronómiai kínálatot az adott rendezvénynek, valamint a kultúra szellemiségének megfelelően prezentálva. Békés megyében egy megyejárás keretében már 75 településen megmutatták a helyi alapanyagokból, helyi értékekből készített ételeket. Erre készülnek most, de már országos szinten.


Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a  Complete-Food Kft. ügyvezetője

Prohászka Béla is jelen volt az MNHSZ és az NMI együttműködésének aláírásakor


Fontos, hogy a vidéki gasztronómiában az értékek és a hungarikumok, valamint a kultúra hogyan fog megjelenni. A Mintamenza csapat szakmai vezetőjeként azt tudom mondani, hogy a közétkeztetésben is meg fog jelenni mindez, az olyan gasztronómiai rendezvények mellett, amelyeknél a kultúra főszerepet kap.



MCOnet-KT