Hungarikum Gála: A magyarság csúcsteljesítményeit ünnepelték

A magyarság nemzeti értékeit ünnepli a Hungarikum Gála - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke közvetlenül a rendezvény előtt.

Hungarikum Gála

A Budapesti Operettszínházban rendezték meg az első Hungarikum Gálát

 

2013.december 3-án, kedden a Budapesti Operettszínházban rendezték meg az első Hungarikum Gálát, amelyen a hungarikumok képviselői vehettek át egy-egy védjeggyel ellátott tanúsító oklevelet. Legutóbb a gyulai kolbász, a szikvíz, a magyar operett, a Kassai-féle lovasíjász módszer és Puskás Ferenc életműve került fel a jelenleg 24 hungarikumot tartalmazó listára. A hungarikummá választást jelképező kisplasztikát Lezsák Sándortól, az Országgyűlés alelnökétől és Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől vehették át az illetékesek a Hungarikum Gálán.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter

Lezsák Sándortól, az Országgyűlés alelnökétől és Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől vehették át a hungarikumok képviselői az elismeréseket

 


A csabai és a gyulai kolbász hungarikummá minősítésért járó oklevelet Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere és Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója vette át az első Hungarikum Gálán a Budapesti Operettszínházban. Aki nem volt jelen annak megnyugvást jelenthet, hogy a Duna csatornákon december 23-án és 26-án több alkalommal is láthatják a nézők a gáláról készített mintegy egyórás összefoglalót, amely így eljut az egész Kárpát-medencébe és akár a tengerentúlra is.

 

A Hungarikum gálán

A Hungarikum Gálán a hungarikumok képviselői a Budapesti Operettszínházban

 

 



Fotó: Pelsőczy Csaba

 

-tk-