Fazekas Sándor az újonnan megalakult Hungarikum Klubról

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke jelentette be: megalakult a Hungarikum Klub. A szervezet a Hungarikum Bizottság 14 tagjából és a jelenleg 16 hungarikummá nyilvánított nemzeti érték képviselőjéből áll.

Fazekas Sándor: Megalakult a Hungarikum Klub

 


2013. július 18-án tartotta meg alakuló ülését a Hungarikum Klub, amelynek célja egy olyan fórum létrehozása, ahol az aktuális kérdések mellett a védett értékek jogvédelméről egyeztethetnek. Most a szervezet a hungarikumokkal kapcsolatos véleményeket, és bírálatokat is tárgyalta, a Hungarikum Szövetség (HUSZ) több kritikát is megfogalmazott a minősített hungarikumokkal kapcsolatban.

 

 Hungarikum Klub

 

2013. július 18-án tartotta meg alakuló ülését a Hungarikum Klub Budapesten



Az első ülésen a testület a határon túli magyar értékekkel - épített örökség, népszokások, ételkészítési hagyományok - is foglalkozott, amelyek kiemelt figyelmet érdemelnek - közölte a miniszter, majd hozzátette: A helyi és megyei értékekkel foglakozó bizottságok megalakulása jól halad, ősszel újabb hungarikumokkal bővülhet a kör. Az ételkészítési hagyományoknál a karcagi birkapörkölt mellett megemlítette a csabai kolbászt és a bajai halászlevet is.


Fotó:Botár Gergely

MTI/MCOnet