Az értékek megőrzése azért fontos, hogy tovább lehessen hagyományozni a következő nemzedékekre


Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a főváros XXI. kerületében, a Hungarikumok napja Csepelen elnevezésű családi rendezvény megnyitóján elmondta: a magyarság értékeinek megőrzése azért fontos, hogy ezeket tovább lehessen hagyományozni a következő nemzedékekre.

A hungarikumtörvény garantálja a magyarság értékeinek védelmét - hangoztatta a vidékfejlesztési miniszter szombaton Csepelen


Hozzátette: a hungarikumok a magyarság csúcsteljesítményei, amelyek között szerepel a törkölypálinka, a csabai kolbász, a karcagi birkapörkölt, a herendi porcelán, a tokaji aszú, a hízott libából készült termékek, továbbá a táncházmódszer vagy mohácsi busójárás, illetve a Hortobágyi Nemzeti Park.

 

2013. október 19-én rendezték meg Csepelen a Hungarikumok Napját




A rendezvényen kiderült: létrehozták Csepelen az értéktárbizottságot, így megőrizhetők lesznek a helyi értékek, például a csepeli hófehér keringő elnevezésű galambfajta. Gyaraky Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) főosztályvezetője, a Hungarikum Bizottság titkára az MTI-nek elmondta: az idén 500 millió forint jut a magyarság számára fontos helyi, megyei, valamint nemzeti értékek, köztük a hungarikumok megóvására.

 

MTI/MCOnet