A Békés megyei mintaprojekt révén egészséges hal fasírt és hal virsli kerülne a közétkeztetésbe

A Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, valamint a  Békés Megyei Önkormányzat elnöke az "Egészséges halat a gyerekeknek! - A halfeldolgozás alapjainak megteremtése Biharugrán!" című mintaprojektet .

 

 Farkas Zoltán 

V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke írták alá az „Egészséges halat a gyerekeknek! - A halfeldolgozás alapjainak megteremtése Biharugrán!" című mintaprojekt szerződését



Farkas Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, egy olyan mintaprojekt kidolgozásába fogtak, a kihasználatlan megyei értékre alapozva feldolgozóipart telepítene Biharugrára, a Halastavak lehetőségeit kiaknázva.

halfasirt

A Békés megyei mintaprojekt révén egészséges hal fasírt és hal virsli kerülne a közétkeztetésbe



A tervek szerint az ott termelt halból a közétkeztetésben felhasználható, a gyermekek ízlése szerint szálkamentes, hal fasírtot, hal virslit és egyéb termékeket készítenének. Mindez akár 100-150 főre is emelheti majd a térségben a foglalkoztatottságot.

farkas Zoltán

Az "Egészséges halat a gyerekeknek! - A halfeldolgozás alapjainak megteremtése Biharugrán!" című mintaprojekt bemutatására Békés megyében került sor




A projekt bemutatását követően V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkárral közösen aláírták azt a szerződést, mely lehetővé teszi a fejlesztés teljes körű kidolgozását.