Vadpörkölt és bor kapja a főszerepet Zalaegerszegen

Vadpörkölt és bor kapja a főszerepet Zalaegerszegen
Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál - Zalai teríték címmel háromnapos rendezvénysorozat kezdődik szeptember 7-én Zalaegerszegen.
Zalaegerszeg a térség természeti adottságaira, értékeire építve a vadászatban, a vadgasztronómiában találta meg azt az irányvonalat, amely tematikája lehet egy többnapos fesztiválnak - mondta el a programismertető sajtótájékoztatón a  Balaicz Zoltán, a város polgármestere. A fesztivál nyitónapján szakmai konferenciát rendeznek, amelynek központi témája a vadászat és az erdőgazdálkodás lesz. A tanácskozást követően színes, látványos felvonulással folytatódik a programsorozat: bor és mézlovag rendek, erdészek, népzenészek, hagyományőrző együttesek, a testvárosok delegációi vonulnak fel a belvárosban. 


Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál - Zalai teríték címmel rendeznek háromnapos programsorozatot
Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál - Zalai teríték címmel rendeznek háromnapos programsorozatot


A városháza előtti téren szeptember 8-án száz főzőcsapat készít majd vadételeket, az ízletes étkeket a fesztivál vendégei kedvezményes áron vásárolhatják meg. A bevételt a zalaegerszegi játszóterek fejlesztésére és a Bogáncs Állatmenhely számára ajánlották fel - jelezte Balaicz Zoltán. A fesztivál ugyanakkor nemcsak a vadételekről, hanem a zalai erdő minden kincséről - a gombáról, a mézről, a lekvárokról, az aszalványokról - is szól. A rendezvény hetében különleges vadételek kerülnek a belvárosi éttermek étlapjára, a Zalaegerszegi Vadászegyesület pedig vadburgert készít, amelyet lilahagyma lekvárral kínálnak. A szombati nap kiemelt programja a vadászkutya-felvonulás lesz. A háromnapos programsorozat filmvetítésekkel, vadászati és trófeakiállítással kiállítással, táncegyüttesek bemutatójával egészül ki. és Vasárnap a Dísz téren zenei programok is lesznek.

MTI/T.D.